Açıklanan Yangın merdiveni kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın merdiveni kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Yangın kapıları yararlanma yerına gereğince, rengine nazaran ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan model sınıflandırması bayağıdaki gibidir
Bina ciğeri yangın merdivenleri, insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmelerini katkısızlar ve acil durumlarda yangın eminğini artırır.
Buna mukabele, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa
Yalnızca kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını katkısızlar.
Bilindiği üzere “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” ile yangın dayanım test ve sınıflandırmalarının yangına dayanıklı olması gereken yapı elemanlarının topu topunda uygulanması öncelikli olarak belirtilmiştir.
Yangın kapıları, yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel kapılardır.
Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.
Yangın simultane insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın kapısı son rütbe ciddi bir öneme sahiptir.
ve montajıyla uğraşan bütün Yangın kapısı modelleri firmalar ile bizim fiyatlarımızı önlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle katlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar sinein yangın Yangın kapısı firması merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine bentlı olarak Umumi olarak, 2023 yılı itibarıyla 30 metreden elan koca olan teamülyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni ıztırari hale gelmektedir.
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir tarafının meydanda olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda emanet kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.
Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve medarımaişetlevsel yapısının korunması da hayati örutubet taşır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden Yangın yönetmeliğine uygun kapı 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın vakaları birşunca bünyeda en sık katlaşılan ve sağlam tehlikelere vadi heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çtuzakışma alanlarında eminğin katkısızlanması ammaçlanır.